Lacoste er et fransk mode virksomhed, grundlagt i 1933 af tennisspiller René Lacoste. Lacoste’s historie strækker sig tilbage til 1925 og Davis Cup kampen mellem Frankrig og Australien i Boston. Mellem et par træningspas slentrede det franske hold i byen. Rene så en taske af krokodilleskind, som han holdt meget af. René lavet et væddemål med kaptajnen Pierre Gillou, om han måtte få tasken, hvis han vandt sine resterende kampe.

En amerikansk journalist, dog havde opsnappethistorien og skrev:
-Den unge Lacoste vandt ikke skindtasken, men kæmpede alligevel som en rigtig krokodille. Lacoste blev '' Alligatoren ''.

Han fik en ven til at tegne det klassiske Lacoste logo og placerede det på skjorter og blazere han bar under kampene. På grund af skader blev René Lacoste tvunget til at afslutte sin karriere i begyndelsen af 1930'erne. Han blev derefter rådet af en ven til at starte en virksomhed, der fremstiller tøj med sit berømte krokodille logo på. Det gjorde Lacoste og i 1933 grundlagde han sammen med forretningsmanden André Gillier La Societe Chemise Lacoste.

Produkter fra Lacoste